Anmälningsinformation

Anmälan till aktiviteter sker via webbplatsen, via Program/anmälan eller via Mina sidor.

Den som saknar dator/smartphone anmäler via anmälningsblankett/brev, och sekretariatet anmäler till lottning om brevet kommer inom angiven tid. Antagningsbesked och betalningsinformation kommer per brev.

De flesta aktiviteterna har en period med Öppen anmälan till Lottning där tidpunkt för anmälan saknar betydelse och man i lugn och ro kan anmäla sig. För föreläsningsserier, cirklar och Övriga aktiviteter hösten 2024 är den perioden 14-20 augusti, för resor anges perioden vid resan. Därefter lottas platserna ut bland dem som anmält sig.
Efter lottning gäller Direktanmälan. Finns det plats antas man då direkt, annars hamnar man i kö efter dem som anmält sig under tiden för öppen anmälan.

Gör så här:
Klicka på den aktivitet du är intresserad av. Anmäl dig genom att klicka på Boka och följa anvisningarna. 
Du kan anmäla ytterligare en person som du vill delta tillsammans med, s.k. partneranmälan, och då kommer båda eller ingen med vid lottning eller direktanmälan.
Du behöver inte vara medlem för att anmäla dig, men kommer inte med i lottningen förrän medlemsavgiften är betald.

Rangordna dina val genom att anmäla dig först till det du helst vill komma med på vid lottning. Du kan också Rangordna bokningar på dina Mina sidor. Systemet tar hänsyn till denna prioritering. Om man inte fick plats på aktiviteten med prio 1 kommer man ha förtur till aktiviteten med prio 2 osv.

Du får automatiskt en bekräftelse på din anmälan direkt till din mejl (kan tyvärr hamna i annan brevlåda än din inkorg). Om du har anmält dig till en aktivitet som ska lottas har du i mejlet en möjlighet att avboka dig fram till lottningen.

Efter lottning får du mejl om antagning/reservplats. Vill du då avboka ska du kontakta sekretariatet. I regel tas en avbokningsavgift om 75 kr ut.

Om du är antagen finns möjlighet att klicka på en knapp Betala. Du kan välja mellan Swish och bankgirobetalning. OCR-nummer och bankgiro anges där.

Om du står på reservplats och det blir en ledig plats kontaktas du.

Rulla till toppen