Aktuella resor och studiebesök

Kalendarium

29 september  Prins Eugens Waldemarsudde: Isaac Grünewald
6 november    Dramaten: Ett dockhem
10 november   Thielska galleriet: Tora Wega Holmström

OBS Resan till Bryssel och Vallonien är senarelagd och kommer förhoppningsvis att äga rum i september 2023.

 

Torsdag 29 september

Prins Eugens Waldemarsudde: 
Isaac Grünewald – Konst och teater

En omfattande och forskningsbaserad utställning som visar bredden och mångsidigheten i Isaac Grünewalds (1889-1946) rika konstnärskap. Här presenteras måleri, förstudier till scenografier inom opera och balett, kostymteckningar, förstudier till offentliga utsmyckningar, konsthant-verk, design, illustrationer och film. Även Grünewalds starka position i svenskt kulturliv kom-mer att lyftas fram mot bakgrund av tidens samhällsutveckling samt i förhållande till sociala kontakter och nätverk nationellt och internationellt.
Vi serveras bussfika vid ankomsten till Waldemarsudde och äter en sen lunch på restaurang Blå Porten innan återfärden till Uppsala.

Tider: Avfärd från S:t Eriks Torg kl. 09.00. Åter i Uppsala ca kl. 16.30.
Pris: 850 kr.
Anmälan: Tisdag 6 september
Ansvariga: Eva Carlestål och Margareta Knutsson.

Söndag 6 november

Dramaten: Ett dockhem

Vi ska se en av de få klassikerna på Dramatens höstrepertoar, nämligen Henrik Ibsens Ett dockhem. Huvudrollen Nora spelas av Manuela Gotskozik Bjelke och doktor Rank av Marie Göranzon. Föreställningen regisseras av Anna Pettersson, rosad regissör och chef för Strind-bergs Intima teater. Hon har tidigare bl.a. regisserat Ibsens Vildanden och Hedda Gabler.

Ett dockhem, som hade urpremiär 1879, behöver ingen närmare presentation, ej heller Marie Göranzon, som vi är vana att se som Nora men som nu spelar doktor Rank. Manuela Gotskozik Bjelke är utbildad vid Scenskolan i Stockholm och spelar sin första roll på Dramaten.

Tider: Avfärd från S:t Eriks Torg kl. 14.00. Åter i Uppsala ca kl. 19.30.
Pris: 750 kr.
Första anmälningsdag: Torsdag 6 oktober.
Ansvariga: Anki Mattisson och Eva Carlestål.

Torsdag 10 november

Thielska Galleriet och Tora Vega Holmström

Vi besöker Thielska Galleriet, ett fascinerande konstmuseum med ett enastående läge på Djurgården i Stockholm. Huset, som är ritat av arkitekten Ferdinand Boberg, är tillägnat bankiren och konstsamlaren Ernest Thiel och hans hustru Signe Maria Thiel. Galleriet var familjens hem mellan åren 1907 och 1924 och har i stort bevarats i sitt ursprungliga skick.
Vi börjar med lunch i Café Monika Ahlberg i museet. Därefter berättar en guide om hemmet och konstsamlingarna. Konstsamlingarna består främst av verk från förra sekelskiftet av välkända nordiska konstnärer som Carl Larsson, Edvard Munch, Eugène Jansson och Bruno Liljefors. I parken som omger Galleriet finns skulpturer av Gustav Vigeland och Auguste Rodin. Vi kommer att få tillträde till och en presentation av separatutställningen med den banbrytande modernisten Tora Vega Holmström. Till Galleriet hör en museibutik.

Tider: Avfärd från S:t Eriks Torg kl. 10.30. Åter Uppsala ca kl. 16.00.
Pris: 650 kr.
Ansvariga: Anki Mattisson och Eva Carlestål.
Första anmälningsdag: Måndag 10 oktober.

Bestämmelser
för resor och studiebesök

Våren 2022 
Här presenteras ett kalendarium samt beskrivningar av de resor och studiebesök som är planerade för våren 2022. Observera att avgångsplatsen för bussresor är vid UKK, Roslagsgatan.

All information om resor och studiebesök kommer att uppdateras löpande på webbplatsen. Ta gärna för vana att gå in här när du har bokat ett studiebesök eller en resa. Här läggs också ändringar och nya resor ut. Just nu ser resemöjligheterna relativt goda ut. Museer och teatrar öppnar upp. Frågor som hur många som kan tas emot på ett ställe, hur många som kan åka med i en buss m.m. är dock fortfarande lite ovissa och kan påverka priset. Vi har därför satt ett cirkapris och kommer att meddela fastställt pris till de anmälda när resan eller utflykten närmar sig. Det kommer också att finnas avbokningsmöjligheter. Ta för vana att gå in på webbplatsen om du är intresserad av något arrangemang. Det går också bra att ringa kansliet mellan kl. 10.00 och 12.00 eller till någon av de ansvariga (se telefonnummer nedan).

Anmälan
Anmälan till resor och studiebesök kan endast göras på telefon 018-24 35 01. Första anmälningsdagen kan du anmäla dig via telefonsvararen från kl. 08.00. OBS tiden! Du kan anmäla högst två (2) medlemmar med namn och medlemsnummer. Ni får skriftligt besked så snart som möjligt efter anmälan. Dagen före ett arrangemang skickar vi ut sms-påminnelse med uppgift om tid och plats för möte eller avresa. Undantag från telefonanmälan är Grimsöbesöket i februari, se under resan.

Anmälan är normalt bindande, vilket innebär att den som anmäler sig måste betala hela avgiften men eftersom pandemiläget i vår ännu är osäkert är avbokning möjlig utan avgift tills vidare.

Faktura skickas ut med e-post om du inte själv anmäler att du vill ha brevfaktura. Resegruppen förutsätter att den som uppger e-postadress också läser sin e-post. Vid telefonanmälan kan du säga till om brevfaktura.
 
Observera att alla resmål inte
är handikappanpassade! Vid resor som innehåller promenader eller besöksmål med trappor uppmanar vi medlem som har svårt att gå,
använder rollator eller dylikt att kontakta reseansvariga. I många fall kan problemen lösas i samarbete med personal på resmålet.

Resegruppen
Jeanette Backman
070 381 98 02
Eva Carlestål 070 826 77 30
Margareta Knutsson
073 627 27 02
Eva Lind 076 297 79 95
Anki Mattisson 070 978 15 32
Mia Virving 070 968 76 36
 Flitig som humlan söker USU-medlemmen ny kunskap

Kontakt


Har du bytt adress eller E-postadress?
På Mina sidor så kan du ändra uppgifterna själv.
Via  E-post skickar vi akut väsentlig information om verksamheten, om ändringar av aktiviteter och annat, till alla eller berörda grupper.

Är du intresserad av att komma i kontakt med oss klicka här.

Webbmaster: Lars-Olov Johansson webbmaster(at)usu.se

    Vi samverkar med
 
2013 © Uppsala Senioruniversitet
Senast uppdaterad: 17 september 2022 20:24